Ademtherapie

Beweging van de adem

Een volledige adem begint onderin de buik. De buik zet uit en de adem richt zich omhoog, via het middenrif, breed naar de borst en flanken en vult tenslotte de longtoppen. Bij de uitademing keert dit proces zich om. Eerst leegt de borst zich, en op het laatst de buik. Je bent even leeg en als vanzelf dient de inademing zich weer aan, laag in de buik.

Als je kijkt naar een kind dat ligt te slapen, kun je deze volledige beweging van de adem (vaak) nog goed zien. Naarmate we ouder worden verandert dat. We hebben geen tijd meer om rustig en volledig te ademen, we houden onbewust onze adem vast op momenten dat we ons inspannen of we iets spannend vinden. Of we ademen kort en snel. Wist je dat onze adem samenvalt met hoe we ons voelen en wat we denken? En dat we dit kunnen beïnvloeden?

Tijdens de yogales word je je steeds meer bewust van de adem en de adembeweging. De oefeningen helpen je om de adembeweging te volgen en om die meer ruimte in het lichaam te geven. 

Ademtherapie

Je hebt wat hulp nodig…

 

Toch kan je tijdens dit proces merken dat je wat hulp nodig hebt. Adembegeleiding is een hulpmiddel om het ademgevoel bewust te worden en te verdiepen. De adem wordt bij de ander gevoeld en geblokkeerde gebieden worden gestimuleerd. Wanneer je eenmaal bewust ervaren hebt wat de adem voor je kan doen, kan je dit weer meenemen naar de volgende les en zul je ervaren dat de houdingen weer anders aanvoelen.

Wanneer je wat meer hulp nodig hebt is het ook mogelijk om meerdere sessies te boeken. Neem voor meer informatie gerust contact met me op. 

Wil je begeleiding naar een volledige adem?

Over Namami

Namami is een kleine yogastudio. Ik geef vooral Yin Yoga en Yoga Nidra, in de studio of online. Je kunt ook terecht voor Hatha Yoga, Burn-out Yoga, Ademtherapie, Massage & Persoonlijke yoga-begeleiding.