Les soorten

Namami Yoga biedt verschillende soorten lessen, van privéles tot groepslessen en van Yin Yoga tot Trauma-sensitieve lessen. Hieronder lees je hier meer over.


Groepslessen

De groepslessen van de Hatha en Yin-lessen duren 75 minuten. De Hatha-les is opgebouwd uit staande, zittende en liggende houdingen. De houdingen voeren we eerst dynamisch uit, als voorbereiding op de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat er een meditatieve aandacht, waardoor je je bewust wordt van wat er bijvoorbeeld in je lichaam speelt.

Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoeken we naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kun je zelf aanpassen aan jouw mogelijkheden.

De Yin lessen bestaan uit zittende en liggende oefeningen waarin je tussen de 3 en 5 minuten blijft. Yin yoga werkt daardoor dieper in de weefsels door en je zult merken dat een heel diep ontspannen gevoel geeft. De les heeft een sterk meditatief karakter en leert je jezelf observeren en de adem de ruimte te geven.

Elke les eindigt met een eindontspanning of meditatie. Na deze ontspanningsoefening is er ruimte voor een kopje thee om rustig uit de ontspanning te komen.


Duo Yoga

Dit is een yogales met twee personen of met een kleine groep. Je wilt bijvoorbeeld liever alleen met je vriend(in) yogales volgen of met een klein groepje vrienden/vriendinnen. Ik geef een yogales die ik ook aan een groep geef, alleen is er meer ruimte voor specifieke wensen en behoeftes. Daarbij kan de les gepland worden op tijden die voor jou of jullie goed uitkomen. Heb je interesse of vragen over deze lessen, neem gerust contact met me op.


Personal Yoga

In een personal yogales begeleid ik jou één op één. De les is aangepast aan jouw wensen, doelstellingen en eventuele lichamelijke beperkingen. Na ons eerste kennismakingsgesprek, maak ik een persoonlijke les en gaan we samen aan de slag. Dit kan éénmalig, maar je kunt ook voor een traject kiezen waarbij we gedurende een bepaalde periode naar een punt toewerken.

Uitgangspunten hierbij kunnen zijn: meer soepelheid in bepaalde delen van het lichaam, de verdieping van de adem of meer rust en balans in je leven. Elke vraag is welkom.

We werken met yoga, ademoefeningen en meditatie, maar de lessen kunnen ook massage of voedingstips bevatten. De intake is gratis! Voor meer vragen: neem gerust contact met me op.

Over Namami

Namami is een kleine yogastudio. Ik geef vooral Yin Yoga en Yoga Nidra, in de studio of online. Je kunt ook terecht voor Hatha Yoga, Burn-out Yoga, Ademtherapie, Massage & Persoonlijke yoga-begeleiding.