Yoga Soorten

Yin Yoga

Yin yoga is een meditatieve en diepgaande vorm van Yoga die voor iedereen toegankelijk is. Het geeft een diep ontspannen gevoel en helpt om een nieuw bewustzijnsniveau te bereiken, op de yogamat en in jouw dagelijkse leven.

Fysiek gezien is Yin yoga gericht op het openen en soepel maken van ons lichaam. Dit doen we door langere tijd in de houdingen te blijven en ons bewustzijn naar binnen te brengen. In samenwerking met onze adem worden dieper liggende spieren, bindweefsel, pezen en gewrichten bereikt die zo soepeler en gezonder worden.

Daarbij worden door de strekking tijdens een yin yoga houding ook de meridianen (energiebanen) die door deze weefsels lopen gestimuleerd. Hierdoor gaat de Chi (levensenergie) vrijer stromen, wat een betere gezondheid en gevoel van heel-zijn geeft.

Yin yoga geeft dus niet alleen een gezonder lijf -van bindweefsel tot organen- het zorgt ook voor een diepere ontspanning, meer bewustzijn van onszelf en een betere verbinding met jezelf.

Tara Pose

Trikonasana

Hatha Yoga – Saswitha stijl

 

Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn, waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt, als middel om die verbinding in jezelf te ervaren.

Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-āsana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding op de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden.

Daarnaast heeft elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

 

Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt ‘de gelukzalige ontspanning’ genoemd waarbij je leert je bewust te ontspannen en spanning los te laten. Het is een soort meditatie die dieper gaat dan slaap en waarbij een half uur gelijk staat aan 4 uur slaap!!

Tijdens elke les beginnen we met een korte meditatie of met oefeningen die helpen wakker te blijven tijdens de YogaNidra. Daarna begint de YogaNidra-sessie zelf.

 

Tara Pose

Legs-on-the-bolster Pose

Burn-out Yoga

 Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van een burn-out of burn-out verschijnselen. Ikzelf heb een hele zware burn-out gehad en heb een lange weg af moeten leggen om hier goed doorheen te komen. Er zijn veel verschillende dingen die mij geholpen hebben, waaronder meditatie, Yoga Nidra, onderdelen uit de Hatha Yoga en Yin Yoga. Deze onderdelen worden in de Burn-out yoga gecombineerd. Deze les kan één op één of in een kleine groep waardoor de prikkels zo min mogelijk zijn en er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Voor meer informatie over deze lessen vraag ik je eerst contact op te nemen, deze lessen staan (nog) niet in het reguliere rooster. Bij voldoende aanvraag zal ik deze inplannen.

Alle lessen kunnen gevolgd worden in groepen, privé of online! 

Over Namami

Namami is een kleine yogastudio. Ik geef vooral Yin Yoga en Yoga Nidra, in de studio of online. Je kunt ook terecht voor Hatha Yoga, Burn-out Yoga, Ademtherapie, Massage & Persoonlijke yoga-begeleiding.