De Studio

Waar komt de naam ‘Namami’ vandaan

Namami betekent; “ik buig voor u, ik groet u allen. Letterlijke vertaling is “I offer my respectful obeisances”. 

Het logo (beeldmerk) is de yantra (mandala) van het hartchakra. Ik heb hem vanaf de basis getekend en hem daarna mijn eigen invulling gegeven. Het hartchakra staat voor verbinding, verbinding met de ander, maar ook met de wereld. Vanuit het hart wil ik lesgeven en jullie inspireren ook meer vanuit het hart te gaan leven. 

 

Juf Cindy verteld

Wat doet yoga voor mij?

In deze tijd leven we toch vooral met ons hoofd. Het hoofd dat zorgt dat we slim zijn, op tijd zijn, dat we ons werk goed plannen en op tijd af krijgen. Dat we ons gezin draaiende houden, alles zo goed mogelijk doen èn dat we leuke dingen kunnen plannen tussen alle drukte door. Om dit allemaal vol te kunnen houden, gebruiken we ons sympatische zenuwstelsel. Dit is het systeem in ons, dat ons alert en actief maakt. Ze zorgt voor de productie van de hormonen adrenaline en cortisol die ons helpen door te gaan.

Dit is op zich een heel fijn proces, mits we de tegenhanger, het parasympatische stelsel, ook de kans geven om aan het werk te gaan. Het stelsel dat zorgt voor ontspanning, rust, het opruimen van gifstoffen in je lichaam en het ‘verwerken’ van je dag, geestelijk en lichamelijk. We nemen hier helaas vaak te weinig tijd voor en kunnen dan letterlijk ‘opbranden’, ziek of heel erg neerslachtig en moe worden. Alsof je lichaam met terugwerkende kracht toch zijn ‘rust’ opeist.  

Yoga helpt mij om meer bewust te worden van dit proces en de balans te herstellen. Ik geloof dat zelfs een uurtje per week iedereen kan inspireren om wat vaker stil te staan bij jezelf. Jezelf af te vragen wat je nu nodig hebt en hiernaar te leren luisteren. In plaats van te blijven ‘rennen’, non-stop.   

 

Het hart

Het hart is een deel van ons dat ons van goed advies kan voorzien. Als we luisteren naar ons hart, zal het ons nooit vertellen om ‘door te gaan’ als het lichaam doodmoe is. Of om naar erkenning te zoeken, waardoor je maar eindeloos doorgaat om het te vinden. Het hart zal je vertellen dat je goed bent zoals je bent. Het zal je vertellen vaker stil te staan en te doen wat goed en ‘voedend’ voor je is en waar je gelukkig van wordt. Het hart is het deel dat ons verbindt met anderen en eenzaamheid kan laten verdwijnen. Als we dat opnieuw leren voelen, horen en begrijpen, denk ik dat balans vinden en houden makkelijker is en gelukkig zijn de basis wordt.

Het leven blijft het leven, met al zijn uitdagingen, maar ik kan je verzekeren dat het leuker is om het vanuit balans en verbinding te beleven dan alleen vanuit het hoofd. Een yogastudio gebaseerd op het hart en vanuit het hart lijkt mij dus een mooi begin…

Ik hoop jullie in mijn lessen te zien om samen met mij yoga te beoefenen, wie weet helpt het jullie ook! 

Namasté,

Cindy

 

Over Namami

Namami is een kleine yogastudio. Ik geef vooral Yin Yoga en Yoga Nidra, in de studio of online. Je kunt ook terecht voor Hatha Yoga, Burn-out Yoga, Ademtherapie, Massage & Persoonlijke yoga-begeleiding.